Odp: Odp: Kluski śląskie

eli_555 napisał(a): Kluski śląskie są jasne z gotowanych ziemniaków z dodatkiem mąki ziemniaczanej. A kluski z dodatkiem tartych surowych ziemniaków to kluski polskie.

te drugie na śląsku nazywają ciemnymi i też je często robią

Odp: Jak szybko znaleźć dobry sprzęt kuchenny

Najszybciej w necie w sklepach z wyposażeniem gastronomii np Tanake - sam wyposażałem swój lokal i do domu też nie raz bralem od nich w detalu też sprzedają jakby coś
no i maja wszystko co potrzebne chyba w kuchni

Odp: Odp: Wyposażenie profesjonalnej kuchni

Paula28 napisał(a): Też mam własną małą restaurację - niestety nie poradziłam sobie w kwestii projektu technologicznego kuchni - po prostu się na tym nie znałam. Ostatecznie wykonała u mnie kuchnię firma Tanake, zajęli się wszystkim sami, mój udział, na szczęście, był w tym niewielki, dałam im wolną rękę. A kuchnia zrobiona naprawdę dobrze, wszystko ma ręce i nogi, no i byli bardzo terminowi i zawsze pod telefonem z tego, co pamiętam.

Moge potwierdzić w 200% - mega profesjonalka ta Tanake i sprzet i serwis jakby co mają pierwsza klasa