Zajrzyj na mojego bloga http://yeschef.blog

Odp: Szparagi

I z białych i z zielonych można przygotować zupę krem. Smak będzie zbliżony, kolor zdecydowanie inny Białe szparagi w smaku wydają się delikatniejsze i prawdopodobnie dlatego chętniej są wykorzystywane do kremu. Zielone szparagi to z kolei symbol wiosny i świetnie komponuje się jako dodatek do dań lub ich część.

Odp: Rumiany kurczak

Skórkę warto smarować wodą z solą kilkakrotnie podczas pieczenia lub w połowie pieczenia marynatą z dodatkiem miodu. Świetnie sprawdza się również funkcja rożna w piekarniku.

Odp: Cieniutkie chipsy

Świetnie sprawdza się też krajalnica do chleba

Odp: Placki ziemniaczane

Żeby placki ziemniaczane były chrupiące bardzo ważne jest dobre nagrzanie patelni, w przeciwnym razie napiją się tłuszczu i będą ciężkie. Warto odsączyć trochę wody z masy, żeby nie było potrzeby dodawać dużo mąki. Przepis poniżej jest ok Cokolwiek byś nie dodała jeszcze najważniejsza jest cebula