Na takie dni jak dziś - placuszki są znakomitym pomysłem! Ostatnio jak spróbowałam placki w towarzystwie buraczków tartych z Ogródka Dziadunia mogłabym ten zestaw mieć codziennie na kolację!
Żeby placki ziemniaczane były chrupiące bardzo ważne jest dobre nagrzanie patelni, w przeciwnym razie napiją się tłuszczu i będą ciężkie. Warto odsączyć trochę wody z masy, żeby nie było potrzeby dodawać dużo mąki. Przepis poniżej jest ok Cokolwiek byś nie dodała jeszcze najważniejsza jest cebula
Skorzystam z Twojej rady z tym odsączaniem wody, bo szczerze mówiąc nigdy jej nie odlewałam. Za to dosypywałam sporo mąki pszennej. Teraz zrobię inaczej. Zobaczę co z tego wyniknie
Żeby placki ziemniaczane były chrupiące bardzo ważne jest dobre nagrzanie patelni, w przeciwnym razie napiją się tłuszczu i będą ciężkie. Warto odsączyć trochę wody z masy, żeby nie było potrzeby dodawać dużo mąki. Przepis poniżej jest ok Cokolwiek byś nie dodała jeszcze najważniejsza jest cebula
Uwielbiam placki ziemniaczane Przynajmniej raz w miesiącu robię je sama w domu. Moje placki ziemniaczane są fit Poniżej podaje składniki w proporcjach, których używam
(; Ziemniaki (1kg), jedna cebula, jedno jajko, pół szklanki mleka, mąka pszenna (zazwyczaj daje 3 pełne łyżki!), łyżka oleju rzepakowego. Jak ktoś z Was lubi pietruszkę to można dodać natkę, ja osobiście dodaję i jest pycha ! No i oczywiście sól i pieprz. Co do soli, to jak kto lubi.. Ale pieprz daje smaku plackom !
Według mojego przepisu wychodzą lekkie i pyszne i oczywiście fit placki !
Dodatkowo do nich dodaje dodatki takie jak: warzywa bądź sos czosnkowy. ale jeśli ktoś lubi placki na słodko to polecam dżem brzoskwiniowy Stovit. Brzoskwinia w połączeniu z plackami w wiosenną porę to coś nie zastąpionego według mnie
Smacznego życzę
Co zrobić, żeby placki ziemniaczane były lekkie, puszyste i mega chrupiące? Teściowa mojej siostry poczęstowała nas genialnymi plackami ziemniaczanymi. Były tak pyszne, że człowiek by je jadł i jadł. Niestety kobieta wyszła i nie udało mi się jej zapytać jak robi te pyszności. Może ktoś z Was wie jak wyczarować coś tak delikatnego i pysznego?
Placki ziemniaczane
Obserwuj wątekOdp: Placki ziemniaczane
jagoda59
Odp: Placki ziemniaczane
katarzynafijoł
Odp: Odp: Placki ziemniaczane
ciasteczka
Skorzystam z Twojej rady z tym odsączaniem wody, bo szczerze mówiąc nigdy jej nie odlewałam. Za to dosypywałam sporo mąki pszennej. Teraz zrobię inaczej. Zobaczę co z tego wyniknie
Odp: Placki ziemniaczane
yeschef.blog
Odp: Odp: Placki ziemniaczane
BozenaMatuszczyk
Odp: Placki ziemniaczane
BozenaMatuszczyk
Odp: Placki ziemniaczane
Karola66
(; Ziemniaki (1kg), jedna cebula, jedno jajko, pół szklanki mleka, mąka pszenna (zazwyczaj daje 3 pełne łyżki!), łyżka oleju rzepakowego. Jak ktoś z Was lubi pietruszkę to można dodać natkę, ja osobiście dodaję i jest pycha ! No i oczywiście sól i pieprz. Co do soli, to jak kto lubi.. Ale pieprz daje smaku plackom !
Według mojego przepisu wychodzą lekkie i pyszne i oczywiście fit placki !
Dodatkowo do nich dodaje dodatki takie jak: warzywa bądź sos czosnkowy. ale jeśli ktoś lubi placki na słodko to polecam dżem brzoskwiniowy Stovit. Brzoskwinia w połączeniu z plackami w wiosenną porę to coś nie zastąpionego według mnie
Smacznego życzę
Placki ziemniaczane
skuter5