Odp: Co dzisiaj na podwieczorek?
- Forum: Co dzisiaj na podwieczorek?
Dziś pyszna i baaardzo słodka karpatka
Staż w Gotujmy: 5045 dni
Miasto: -
Dziś pyszna i baaardzo słodka karpatka
monika 77 napisał(a): ja czerpie przepisy z neta jest ich sporo .a jak nie znajdziesz to wyślę kilka.
to ja poproszę o przesłanie jakiś przepisów
kto lubi serki pleśniowe i inne "pachnące inaczej" smakołyki, które leżą w naszej? Czy waszym zdaniem też po gotowaniu kalafiora albo brokuła nie da sie wejść do mieszkania? o obrzydliwych flakach już nie wspominając... Macie na to jakąś radę?
hehe miło mam nadzieję że moim największym talentem w przyszłości okaże się właśnie gotowanie bo jak na razie innych w sobie nie odkryłam a to przynajmniej lubię robić pozdrawiam i wielu inspiracji życzę!
u rodziców mojego ukochanego z ogródka ktoś ukradł w zeszłe wakacje wszystkie borówki amerykańskie. W nocy przeskoczyli przez ogrodzenie i pozbierali dokładnie wszystko co było na kilkunastu krzaczkach... materialna strata nie duża ale teściowa długo nie mogła odżałować swoich borówek o które tak dbała przez kilka miesięcy żeby łądnie obrodziły...
A. B. naprawdę tylko ci pozazdrościć kunsztu kulinarnego może kiedyś też osiągnę taki kulinarny poziom
Henia napisał(a): Nie bardzo rozumiem ten wątek.Bo przecież to co się lubi nie śmierdzi! Czy przy Dniu Kobiet lekko nie przesadzacie?! Dobrze zrobione flaki nie śmierdzą! Kalafior i brokuł - włączam pochłaniacz i po kilku minutach nie ma śladu. A Twoje wietrzenie kuchni, cherry, po ugotowaniu jajek, traktuję jako żart! Jakiż zapach ma jajko w skorupce?!
Myślę jednak,że dałam się podejść i cały wątek jest żartem!
Wybacz że wzbudziłam kontrowersje nie to było moim celem. Naprawdę uważam, że niektóre zapachy są mocno nieadekwatne do smaku potraw- tak uważam i zastanawiałam sie czy inni też mają podobne odczucia...
Co do flaków to dla mnie zapach jest okropny bez względu na wszystko! Flaki kojarzę z tym jak moja babcia je robiła i na pewno były świetnie zrobione bo babcia jest wybitną kucharka!
wow thegrooba bogate doświadczenie ja też uwielbiam serki pleśniowe i brokuł i kalafior tez ale umówmy się, że zapach to mają specyficzny za to dla mnie zapach czosnku jest po prostu cudowny uwielbiam Czosnek mogła bym dawać do każdego dania!
cherry- gotowane jajka owszem też często pozostawiają wiele do życzenia jeśli chodzi o zapach... ale jeść lubię
Cześć wszystkim niedawno dołączyłam do forum. Liczę na ciekawe i burzliwe dyskusje dotyczące szeroko rozumianych zagadnień kulinarnych mam nadzieję, że dzięki waszej pomocy uda mi się zdobyć nowe kulinarne znajomości i osiągnąć mistrzowski poziom w gotowaniu
Pozdrawiam wszystkich gorąco