Odp: Odp: co dzisiaj na śniadanie?
- Forum: co dzisiaj na śniadanie?
A ja miałem grzanki z czekoladowym smarowidłem o smaku orzechowym bez dodatku orzechów - żeby było ciekawiej. No i oczywiście KAWA!
Staż w Gotujmy: 4656 dni
Miasto: -
A ja miałem grzanki z czekoladowym smarowidłem o smaku orzechowym bez dodatku orzechów - żeby było ciekawiej. No i oczywiście KAWA!
Można kupić też gotowy dżem. Widziałem gdzieś dżem z hiszpańskich pomidorów
Szczerze powiem, że nigdy nie jadłem takiego dżemu. Ciekaw jestem smaku
Dzień dobry!
Jako że jestem tu nowy to chciałbym się z Wami serdecznie przywitać
Jeśli macie jakieś rady dla forumowego nowicjusza to chętnie poczytam
Pozdrawiam
zenobi
Ależ gorące powitanie To ja też ślę do Was całusy i... kwiatki
Ja też przede wszystkim jestem fanem kuchni śródziemnomorskiej. Oliwa z oliwek, oliwki, makarony, owoce morza itd. Ale lubię też inne regiony. Nasz kuchnia bardzo mi odpowiada nie powiem. Węgierska również. I bardzo smaczna jest kuchnia czeska
A ja ostatnio bardziej w ten deseń:
http://www.youtube.com/watch?v=_dGUCY-P8dQ
Bardzo elegancka wyszywanka. Kiedyś sam wyszywałem krzyżykiem i bardzo miło to wspominam!
W tę sobotę mam inwazję gości. I zamierzam w te zimowe dni wlać nieco słońca w nasze zmarznięta ciała Zamierzam sięgnąć po raclette i urządzić wspólne smażenie zamarynowanych wcześniej piersi kurczaka w kilku wersjach. Piersi zawsze kroję dość drobno (ale nie za bardzo, przeważnie kawałki na jeden kęs). Ulubioną moją marynatą jest sos wuster, do tego przyprawy. Duużo tymianku i pieprzu oraz posiekana cebulka. Mam też sos teriyaki, trafił mi się taki, że nic więcej do marynaty nie dodaję Trzecią wersją będzie sos z czosnkiem i miodem. O jedną rzecz pytałem też na innych forach, kiedyś poczęstowano mnie właśnie takimi kawałkami piersi (zresztą potem właśnie nabyliśmy raclette) z sosem z czerwoną cebulką i jalapeno. Może wiecie gdzie tego szukać?
liście kafiru w formie suszonej rzeczywiście można znaleźć w delikatesach internetowych (jako świeżak nie mogę chyba podawać jeszcze w jakich ).
Co do przypraw to bardzo lubię używać przyprawy pod tytułem płatki soli morskiej. Przeważnie są pikantne i super pasują ze względu na to do ryb. Jest też super do ryżów i owoców morza.