Odp: Odp: co dzisiaj na śniadanie?

A ja miałem grzanki z czekoladowym smarowidłem o smaku orzechowym bez dodatku orzechów - żeby było ciekawiej. No i oczywiście KAWA!

Odp: Dżem czerwonych pomidorów

Można kupić też gotowy dżem. Widziałem gdzieś dżem z hiszpańskich pomidorów
Szczerze powiem, że nigdy nie jadłem takiego dżemu. Ciekaw jestem smaku

Dzień dobry!

Dzień dobry!

Jako że jestem tu nowy to chciałbym się z Wami serdecznie przywitać

Jeśli macie jakieś rady dla forumowego nowicjusza to chętnie poczytam

Pozdrawiam
zenobi

Odp: Odp: Dzień dobry!

Ależ gorące powitanie To ja też ślę do Was całusy i... kwiatki

Odp: Odp: Jak kuchnia jest Waszą ulubioną?

Ja też przede wszystkim jestem fanem kuchni śródziemnomorskiej. Oliwa z oliwek, oliwki, makarony, owoce morza itd. Ale lubię też inne regiony. Nasz kuchnia bardzo mi odpowiada nie powiem. Węgierska również. I bardzo smaczna jest kuchnia czeska

Odp: Odp: "Lista Przebojów"

A ja ostatnio bardziej w ten deseń:

http://www.youtube.com/watch?v=_dGUCY-P8dQ

Odp: Zerknicie jeśli macie chwilkę

Bardzo elegancka wyszywanka. Kiedyś sam wyszywałem krzyżykiem i bardzo miło to wspominam!

Odp: Pomysł na danie, ktorym moge zaskoczyc swoich gosci!

W tę sobotę mam inwazję gości. I zamierzam w te zimowe dni wlać nieco słońca w nasze zmarznięta ciała Zamierzam sięgnąć po raclette i urządzić wspólne smażenie zamarynowanych wcześniej piersi kurczaka w kilku wersjach. Piersi zawsze kroję dość drobno (ale nie za bardzo, przeważnie kawałki na jeden kęs). Ulubioną moją marynatą jest sos wuster, do tego przyprawy. Duużo tymianku i pieprzu oraz posiekana cebulka. Mam też sos teriyaki, trafił mi się taki, że nic więcej do marynaty nie dodaję Trzecią wersją będzie sos z czosnkiem i miodem. O jedną rzecz pytałem też na innych forach, kiedyś poczęstowano mnie właśnie takimi kawałkami piersi (zresztą potem właśnie nabyliśmy raclette) z sosem z czerwoną cebulką i jalapeno. Może wiecie gdzie tego szukać?

Odp: przyprawy...

liście kafiru w formie suszonej rzeczywiście można znaleźć w delikatesach internetowych (jako świeżak nie mogę chyba podawać jeszcze w jakich ).

Co do przypraw to bardzo lubię używać przyprawy pod tytułem płatki soli morskiej. Przeważnie są pikantne i super pasują ze względu na to do ryb. Jest też super do ryżów i owoców morza.