kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Mazagran

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Przecedzoną kawę mocno oziębić, również ochłodzoną wodę, rum, cukier i kawałki lodu.

Mazagran

Składniki:

Mazagran

 

  • mocna prawdziwa kawa 1 szkl
  • woda gotowane 2-3 szkl
  • rum 1 kieliszek
  • cukier 3-4 łyżki
  • lód
  • cytryna

 

Sposób przygotowania:

Mazagran
Przecedzoną kawę mocno oziębić, również ochłodzoną wodę, rum, cukier i kawałki lodu. Podawać z kawałeczkami lodu. Mazagran należy podawać bardzo chłodny, najlepiej w wysokich szklankach. Do szklankach. Do szklanek włożyć po plasterku cytryny. Do picia podać słomki.

Tagi:

lody kawa