graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

Na pewno nie koniak

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

koniakiem można się delektować w zimowe wieczory

Na pewno nie koniak

Składniki:

Na pewno nie koniak

 

  • 1 litr wódki
  • 250 ml. spirytusu
  • 30 deko suszonych śliwek węgierek

Sposób przygotowania:

Na pewno nie koniak
do dużego słoja wrzucić umyte i wysuszone śliwki,zalać je wódką i spirytusem,szczelnie zamknąć słój i odstawić na 4 tygodnie w zaciemnione miejsce,po tym czasie zlać koniak do butelek i przetrzymywać w spiżarni ,koniak jest gotowy do spożycia po pół roku,bo dopiero wtedy wódka nabierze smaku koniaku,im dłużej się go przetrzymuje tym jest lepszy ,

Tagi:

śliwki