kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Oranżada

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

5 szklanek wody zagotować z cukrem, ostudzić.

Oranżada

Składniki:

Oranżada

 

  • pomarańcza 5 szt
  • cukier 20 dag
  • biale wytrawne wino 1 szkl
  • sok z cytryny
  • lód konsumpcyjny ile kto chce

Sposób przygotowania:

Oranżada
5 szklanek wody zagotować z cukrem, ostudzić.

Pomarańcze dokładnie wymyć w gorącej wodzie, z jednej pomarańczy otrzeć skórkę, pomarańcze przepołowić i wygnieść sok.

Do ostudzonego syropu dodać sok i skórkę otartą z pomarańczy oraz sok z cytryny i wino.

Rozlać do szklanek, włożyć kostki lodu.

Tagi:

lody