kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Syrop z dereń

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wybrać owoce dojrzałe, ciemnoczerwone, umyć. Z wody i cukru ugotować syrop, do gorącego wsypać owoce, odstawić na 5 godzin.

Syrop z dereń

Składniki:

Syrop z dereń

 

  • owoce dereń 1 kg
  • woda 0,2 litr
  • cukier 1,5 kg

Sposób przygotowania:

Syrop z dereń
Wybrać owoce dojrzałe, ciemnoczerwone, umyć.
Z wody i cukru ugotować syrop, do gorącego wsypać owoce, odstawić na 5 godzin.
Smażyć, aż staną się szkliste.

Podczas smażenia zdejmować pianę.
Przełożyć do słoików, po ostudzeniu zamknąć.
Owoce derenia można dodawać do deserów i sałatek owocowych.

Tagi:

dereń