graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

truskawki w kremie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

masa jest tak puszysta że rozpływa się w ustach

truskawki w kremie

Składniki:

truskawki w kremie

 

  • 0,5 kilograma truskawek
  • 1 duży jogurt naturalny 400ml
  • 1 galaretka truskawkowa
  • 1 szklanka wody

Sposób przygotowania:

truskawki w kremie
w szklance gorącej wody rozpuścić galaretkę i odstawić do ostudzenia,jogurt ubić w malakserze,gdy się spieni powoli wlewany zimną galaretkę,całość ubijamy na puszystą pianę,ubitą pianę wlać do pucharków , truskawki należy wyszypułkować,i umyć i ułożyć na puszystej pianie w pucharkach,następnie schłodzić deser i podawać zimy