Sposób przygotowania:
Deser ryżowy z wiśniamiETAP 1:
Ryż dokładnie płuczę pod zimną wodą. Przekładam do garnka dodaję mleczko kokosowe.
ETAP 2:
Dodaję laskę wanilii przekrojoną na pół i na wolnym ogniu gotuję, aż wchłonie mleko. Garnek wstawiam na 45 minut pod koc ryż wtedy dojdzie.
ETAP 3:
Wiśnie przekładam do garnka, dodaję sok z cytryny i gotuję na wolnym ogniu. Puszczą one dużo soku który odlałam bo, aż tyle go nie potrzebuję. Dodaję miód i przesmażam aż sos się zredukuje.
ETAP 4:
Banana kroję na pół skrapiam cytryną i grilluję na patelni z dodatkiem łyżeczki miodu, z cząstkami mandarynki obranymi z błonek. Posypuje orzechami. Podaję z ryżem i wiśniami i łyżeczką mleczka gęstego.
julcia12437
lukrowanepierniczki
lukrowanepierniczki
ciasteczka
biedroneczki
Czekoladka 2