Pobitegarybarbary

Pobitegarybarbary

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Sos majonezowo-ketchupowy do dań z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Najlepszy sos do mięsiwa z grilla jaki jadłam. Gdy go zrobiłam tak wszystkim smakował, że wyjadali go łyżeczką.

Sos majonezowo-ketchupowy do dań z grilla

Składniki:

Sos majonezowo-ketchupowy do dań z grilla

 

  • ½ filiżanki majonezu,
  • 2 łyżki ketchupu,
  • 1 łyżka octu winnego białego,
  • 2 łyżeczki cukru,
  • 4 ogórki konserwowe,
  • pół cebuli,
  • szczypta soli, pieprz

Sposób przygotowania:

Sos majonezowo-ketchupowy do dań z grilla
Ogórki konserwowe kroimy w drobniutką kostkę. Cebulę także kroimy w drobną kostkę. To bardzo ważne, żeby warzywa były drobno pokrojone. W osobnym naczyniu łączymy ketchup i majonez. Dodajemy ocet winny. Dokładnie mieszamy. Dodajemy pokrojone ogórki i cebulę.

Całość łączymy i doprawiamy do smaku pieprzem oraz solą. Doprawiamy także cukrem do smaku.