Sposób przygotowania:
Pulpety w sosie musztardowym
Mięso przyprawiamy, dodajemy jajka i bułkę tartą. Mieszamy i formujemy pulpety wielkości mandarynki. Podsmażamy z każdej strony.
Olej doprowadzamy do wrzenia, dodajemy mąkę i podsmażamy na złoto (zasmażka 2 stopnień). Dodajemy cebulę, chwilkę podsmażamy. Wlewamy wodę i mieszamy. Wody wlewamy w zależności od tego jak chcemy mieć gęsty sos.
Przyprawiamy i dodajemy musztardę. Dodajemy pulpety i dusimy na małym ogniu ok 20 minut. Podajemy z dowolnymi dodatkami. Smacznego ;)
Olej doprowadzamy do wrzenia, dodajemy mąkę i podsmażamy na złoto (zasmażka 2 stopnień). Dodajemy cebulę, chwilkę podsmażamy. Wlewamy wodę i mieszamy. Wody wlewamy w zależności od tego jak chcemy mieć gęsty sos.
Przyprawiamy i dodajemy musztardę. Dodajemy pulpety i dusimy na małym ogniu ok 20 minut. Podajemy z dowolnymi dodatkami. Smacznego ;)