Sposób przygotowania:
Ciasteczka francuskie z truskawką
1.) Przygotowałam ciasto francuskie, które rozwinęłam i pocięłam radełkiem na równe kwadraty.
2.) Całe jajko wbiłam do filiżanki, a następnie roztrzepałam je widelcem. Potem posmarowałam pędzelkiem ciasto.
3.) Truskawki umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym, a następnie po jednej położyłam na cieście.
4.) Przygotowałam blachę z piekarnika, którą wyłożyłam papierem do pieczenia, a później przełożyłam na nią ciasteczka.
5.) Wcześniej nagrzałam piekarnik do 190 stopni C i kiedy osiągnął swoją temperaturę, to włożyłam blachę z ciasteczkami i piekłam je około 20 minut.
6.) Kiedy ciasteczka się upiekły, pozostawiłam je jeszcze chwilę do przestygnięcia.
7.) Chłodne ciasteczka posypałam cukrem pudrem.
8.) Smacznego !
2.) Całe jajko wbiłam do filiżanki, a następnie roztrzepałam je widelcem. Potem posmarowałam pędzelkiem ciasto.
3.) Truskawki umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym, a następnie po jednej położyłam na cieście.
4.) Przygotowałam blachę z piekarnika, którą wyłożyłam papierem do pieczenia, a później przełożyłam na nią ciasteczka.
5.) Wcześniej nagrzałam piekarnik do 190 stopni C i kiedy osiągnął swoją temperaturę, to włożyłam blachę z ciasteczkami i piekłam je około 20 minut.
6.) Kiedy ciasteczka się upiekły, pozostawiłam je jeszcze chwilę do przestygnięcia.
7.) Chłodne ciasteczka posypałam cukrem pudrem.
8.) Smacznego !