kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 726]

Zupa brukselkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 1/5 głosów: 3

Pyszna zupa na żeberkach zawierająca dużo witamin i mikroelementów tak potrzebnych dla naszego zdrowia.

Zupa brukselkowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa brukselkowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa brukselkowa
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy wkładamy umyte mięso.

Żeberka gotujemy około 30 minut (w międzyczasie zbieramy szumowiny).

Później dodajemy obraną i umytą marchewkę oraz umytą i oczyszczoną brukselkę.

Gdy warzywa są już na wpół miękkie dodajemy obrane i umyte ziemniaki, gotujemy do miękkości. Na końcu dodajemy pokrojoną natkę pietruszki.
Zupa brukselkowa
Obraną ze skórki marchewkę kroimy w kosteczkę i myjemy.
Zupa brukselkowa
Oczyszczoną brukselkę wkładamy do wody i myjemy.
Zupa brukselkowa
Obrane ze skórki ziemniaki wkładamy do wody i myjemy.

Tagi:

warzywa zupa