allice

allice

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 110]

Cytrynowe tiramisu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny cytrynowy deser z serkiem mascarpone.

Cytrynowe tiramisu

Składniki:

Cytrynowe tiramisu

 

  • 1 paczka biszkoptów podłużnych,
  • 10 dkg cukru pudru,
  • 25 dkg serka mascarpone,
  • 0,5 l kremówki,
  • 100 ml likieru cytrynowego,
  • skórka z jednej cytryny,
  • 2 łyżeczki cukru

Sposób przygotowania:

Cytrynowe tiramisu
Do serka dodac otartą skórke z cytryny i zmiksowac. Do śmietanki dodac cukier puder i ubic na sztywno. Serek dokładnie połączyc z bitą śmietaną. Likier cytrynowy rozcieńczyc kilkoma łyżkami zimnej wody i dodac cukier. Mieszac aż cukier się rozpuści. Biszkopty lekko zamaczac w alkoholu i układac w szklanym naczyniu naprzemiennie z masą śmietanowo-serową. Deser przed podaniem dobrze schłodzic w lodówce.