Sposób przygotowania:
Duszone gruszki w winie na ostro
Wykonanie : Wino wlewamy do garnka wraz z przyprawami. Podgrzewany je. Dodajemy obrane I wydrążone gruszki. Dusimy przez ok. 15-20 min w zależności od tego jaką miękkość chcemy uzyskać.
W między czasie w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę I dodajemy do niej drobno pokrojona papryczkę chili lub kilka kropel tabasco.
Gruszki wykładamy na talerz. Do otworów po gnieździe nasiennym dodajemy ulubioną konfiturę I delikatnie polewamy przelanym przez sito winem.
Całość ozdabiamy czekoladą która naprawdę cudownie komponuje się z delikatną I aromatyczną gruszka;)
Smacznego!
W między czasie w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę I dodajemy do niej drobno pokrojona papryczkę chili lub kilka kropel tabasco.
Gruszki wykładamy na talerz. Do otworów po gnieździe nasiennym dodajemy ulubioną konfiturę I delikatnie polewamy przelanym przez sito winem.
Całość ozdabiamy czekoladą która naprawdę cudownie komponuje się z delikatną I aromatyczną gruszka;)
Smacznego!
Wykonanie
Wykonanie :
Wino wlewamy do garnka wraz z przyprawami.
Podgrzewany je. Dodajemy obrane I wydrazone gruszki. Dusimy przez ok. 15-20 min w zależności od tego jaką miękkość chcemy uzyskać.
W między czasie w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę I dodajemy do niej drobno pokrojona papryczke chili lub kilka kropel tabasco. Gruszki wykładamy na talerz. Do otworów po gnieździe nasiennym dodajemy ulubioną konfiture I delikatnie polewamy przelanym przez sito winem. Całość ozdabiamy czekoladą która naprawdę cudownie komponuje się z delikatną I aromatyczną gruszka ;)Smacznego!