pasjonatka

pasjonatka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 86]

Czekolada na gorąco o aromacie kawowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna czekolada na gorąco z aromatem kawowym

Czekolada na gorąco o aromacie kawowym

Składniki:

Czekolada na gorąco o aromacie kawowym

 

  • 2 tabliczki wysokoprocentowej czekolady,
  • 200 ml mleka,
  • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej.

 

Sposób przygotowania:

Czekolada na gorąco o aromacie kawowym
W rondelku gotujemy mleko. Do miski wkruszamy czekoladę i układamy nad garnkiem rozpuszczając ją w kąpieli wodnej. Cały czas mieszamy. Stopniowo dolewamy gorące mleko, ciągle mieszając. Kiedy składniki dobrze połączą się, wsypujemy kawę rozpuszczalną.
Mieszamy do momentu rozpuszczenia kawy i póki czekolada jest gorąca, rozlewamy do filiżanek.
Spożywamy na ciepło najlepiej zaraz po przygotowaniu.