Sposób przygotowania:
Deser galaretkowy w łupinkach
Pomarańcze sparzyć wrzątkiem, a następnie przekroić na wpół w poprzek. Wydrążyć z zawartości, nie uszkadzając pomarańczowych czarek. Można jedynie brzegi miseczek przyciąć w ząbki. Wodę na galaretki zagrzać w garnuszku (ok. 400 ml). Gdy się zagotuje, wyłączyć palnik, a roztwór wsypać do naczynia z wrzątkiem i rozmieszać dokładnie. Wystudzić i przelać roztwór do miseczek z pomarańczowych skórek. Przygotowywać tak następne desery, aż wszystkie miseczki będą napełnione.Wstawić miseczki z galaretkami na tacy do lodówki, gdy będą lekko ścięte. Wlać kremówkę z opakowania do szklanej misy i ubijać z dodatkiem fixu na sztywno. Wstawić do lodówki na 45 min. Po upływie czasu wyjąć czarki z galaretkami, zdobić miąższem z pomarańcz oraz bitą śmietaną.