Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Deser królewski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jeść natychmiast po przyrządzeniu.

Deser królewski

Składniki:

Deser królewski

 

  • 12 bezików
  • szklanka śmietanki kremówki
  • 3 łyżki cukru
  • 30 dag truskawek

 

Sposób przygotowania:

Deser królewski
Truskawki obrać z szypułek, umyć pod bieżącą ciepłą wodą, osączyć na sitku. Kilka truskawek odłożyć do dekoracji. Następnie zmiksować truskawki albo przetrzeć przez sitko.
Do truskawek dodać cukier i dalej miksować.
Śmietanę ubić na sztywno. Bezy ułożyć w salaterkach na to położyć truskawki. Polać truskawki ubitą śmietaną. Udekorować całymi truskawkami .