jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Deser z białek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

deser z białek, szczególni lubiany przez dzieci

Deser z białek

Składniki:

Deser z białek

 

  • 4 białka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 20 dag mrożonych truskawek
  • cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

Deser z białek
Mrożone truskawki rozgotować, odparować nadmiar soku.

Białka ubić na pianę, wsypywać porcjami cukier do ubitych białek i jeszcze ubijać.

Wstawić miske z białkami na naczynie z wrzącą wodą.

Ubijać, a gdy masa zaczyna gęstnieć zestawić z pary i dodawać po łyżce przecieru owocowego.

Jeszcze ubijać do wystudzenia.

Rozłożyć do małych kompotnierek, zastudzić.