Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Deser z serka homogenizowanego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Deser można przygotować z innymi owocami.

 Deser z serka homogenizowanego

Składniki:

Deser z serka homogenizowanego

 

  • 30 dag serka homogenizowanego
  • 2 białka
  • 6 łyżek cukru
  • 1 galaretka owocowa
  • 30 dag truskawek
  • 1 szkl musu truskawkowego

 

 

Sposób przygotowania:

Deser z serka homogenizowanego
Galaretkę rozpuścić w 150 ml wrzącej wody, odłożyć do ostudzenia. Białka z 3 łyżkami cukru ubić na sztywną pianę. Serek homogenizowany włożyć do głębokiego naczynia i dokładnie zmiksować dodając krzepnącą galaretkę. Od razu delikatnie wymieszać z ubitą pianą z białek. Deser przełożyć do pucharków, ułożyć oczyszczone z szypułek truskawki i polać zmiksowanymi truskawkami wymieszanymi z pozostałym cukrem.