alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Deser żurawinowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Deser żurawinowy, deser żurawinowy

Deser żurawinowy

Składniki:

Deser żurawinowy

 

  • 2 szklanki mrożonych żurawin
  • 125 ml wytrawnego czerwonego wina
  • 1,5 szklanki soku pomarańczowego
  • 18 dag cukru
  • 1 łyżeczka skórki otartej ze sparzonej dokładnie umytej i osuszonej pomarańczy

 

Sposób przygotowania:

Deser żurawinowy
Składniki wymieszać i podgrzewać na małym ogniu, aż żurawiny będą miękkie i zaczną się rozpadać. Przetrzeć. Masę rozlać do foremek na kostki lodu. Przykryć folią, włożyć do zamrażarki 6 godzin. Zmiksować. Od razu podawać.