Sposób przygotowania:
Deset truskawkowo-bananowy :*:*
1.Pozbaw truskaweczki szypułek umyj i wrzuć do miseczki 2.wlej troszkę śmietany do drugiej miseczki 3. Obierz bananki i przekrój na pół, tak by powstału dwa paski4.wyskrob środeczki z bananków (powstaną korytka :D )5.Utrzyj czekoladę na tarce (około 5-6 kostek zalezy jakie czekolda ma kosteczki) 6. Wsyp utartą czekoladę w banankowe korytka 7. przekrój pare truskaweczek na 4 i poukładaj na tą czekoladęw banankach 8. na blachę połóż folię i na folii przygotowane bananki9. nastaw na 100 'C piekarnik (termoobieg -b.często totaki obrezek z wiatraczkiem ) 10. trzymaj w piekarniku ok.10-15 min. według gustu ,gdy truskaweczki puszczą sok wyjmij całość !! W międzyczasie udekoruj sobie talerz , ubij śmietane :D 11. Wyjmij blachęz banankami przy pomocy szpatulki do naleśników zdejmij je powoli z folii i poukładaj na talerzu 12. Mozesz przyozdobić wg. własnego gustu :D:D