Sposób przygotowania:
Drink mocarz
Na początek 10 ml Jägermeister wymieszać w szejkerze z 20 ml whisky i przelać do wysokiej szklanki dla drinków . Następnie w szejkerze bourbon wymieszać z sokiem pomarańczowym i przelać do wysokiej szklanki dla drinków . Dodać dwie pokruszone kostki lodu. Udekorować słomką i parasolką do drinków .
ciotka
Poza tym co za herezja: mieszac szlachetnego Scotcha z amerykanska podroba?
Nie podoba mi sie ten drink - wszystko z innej parafi: whisky, a nawet i bourbon ma swoj charakterystyczny smak i zapach, Jägermeister - wiadomo, wszelkie ziolka Alp na spirytusie, ktore nawet zapach i smak od tygodnia snietej ryby dokumentnie zabija, a nie tylko wiskacze. I jeszcze do tego ten soczek pomaranczowy. Z parasolka. I - gospodi pomyluj - pic toto przez slomke!
Z dwojga zlego to ja juz wole ruskiego brunatnego niedzwiedzia - mieszanke wodki z brandy: przynajmniej sie toto 'strzela', a nie saczy...
Niemcy mieszaja Jägermeistra z wodka, bo ta jest bezsmakowa, w charakterze zdrowotnego 'schnapsa'. I to chyba jedyna forma w jakiej owa nalewka jest zjadliwa.
Wybacz, ale tego pomyslu szalonego barmana w praktyce sprawdzac nie bede, choc inne twoje drinki bardzo mi sie podobaly. Coz, szlachetnych trunkow zmarnowac szkoda...