Sposób przygotowania:
Galaretki w cukrze
Do soku dodać cukier żelujący i mieszać do jego rozpuszczenia, gotować 10 minut.
Gęsty sok wlac do płaskiego naczynia, przykryć drewnianą deseczką i odstawić na 1 lub 2 dni.
Galaretkę pokroić w kwadraciki, romby i trójkąty, obtoczyć w cukrze i suszyć w temperaturze pokojowej, aż bedzie sprężysta i nie klejąca.
Galaretki ułożyć w blaszanym pudełku, przełożyć celafonem i szczelnie zamknąć.
Gęsty sok wlac do płaskiego naczynia, przykryć drewnianą deseczką i odstawić na 1 lub 2 dni.
Galaretkę pokroić w kwadraciki, romby i trójkąty, obtoczyć w cukrze i suszyć w temperaturze pokojowej, aż bedzie sprężysta i nie klejąca.
Galaretki ułożyć w blaszanym pudełku, przełożyć celafonem i szczelnie zamknąć.