Sposób przygotowania:
Gazowany sok malinowy
Z wody i cukru ugotuj syrop, kiedy będzie jeszcze gorący zalej nim umyte i przebrane maliny, na koniec dodaj miętę i sok z cytryny, całość odstaw do wystygnięcia.
Kiedy wywar wystygnie a maliny puszczą sok usuń miętę i zmiksuj całość, uzyskany w ten sposób mus przelej przez sito w celu pozbycia się pestek.
Gotowy napój przelej do dwulitrowej, plastikowej butelki, na koniec dodaj drożdże i uzupełnij całość do pełna wodą filtrowaną.
Zakręconą butelkę odstaw w ciepłe miejsce na około 12 - 24 godziny, kiedy butelka stanie się bardzo twarda włóż ją do lodówki na co najmniej 12 godzin.
Tak przygotowany napój podawaj z lodem i owocami, w lodówce dobrze przechowuje się przez tydzień.
Kiedy wywar wystygnie a maliny puszczą sok usuń miętę i zmiksuj całość, uzyskany w ten sposób mus przelej przez sito w celu pozbycia się pestek.
Gotowy napój przelej do dwulitrowej, plastikowej butelki, na koniec dodaj drożdże i uzupełnij całość do pełna wodą filtrowaną.
Zakręconą butelkę odstaw w ciepłe miejsce na około 12 - 24 godziny, kiedy butelka stanie się bardzo twarda włóż ją do lodówki na co najmniej 12 godzin.
Tak przygotowany napój podawaj z lodem i owocami, w lodówce dobrze przechowuje się przez tydzień.
SylaUla