6 łyżeczek herbaty czarnej 10 dag miodu 200 ml wódki 1 cukier waniliowy
Sposób przygotowania:
Herbata pszczelarzy
6 łyżeczek herbaty zalać 3/4 l wrzącej wody. Po 10 minutach przecedzić, zagotować z 10 dag płynnego miodu i 200 ml wódki. Doprawić do smaku cukrem waniliowym.
Zobacz film: Ulubione potrawy wigilijne gwiazd część 3
fajne w smaku, ale miód podgrzany do temp. powyżej 60st. C traci swoje wszelkie właściwości lecznicze i jest tylko słodkim syropem, wódki też bym nie gotowała bo % uciekają...lepiej te składniki dodać do lekko przestudzonej, zaparzonej herbaty
fajne w smaku, ale miód podgrzany do temp. powyżej 60st. C traci swoje wszelkie właściwości lecznicze i jest tylko słodkim syropem, wódki też bym nie gotowała bo % uciekają...lepiej te składniki dodać do lekko przestudzonej, zaparzonej herbaty
caroline1983
Pyza