Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Na herbatkę to tylko do Buni

Herbata różana:

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Polecam szczególnie gorąco wszystkim miłośnikom herbat aromatyzowanych .Pięknie pachnie a jednocześnie ma wspaniały smak

Herbata różana:

Składniki:

Herbata różana:

 

  • 3 łyżeczki czarnej herbaty
  • 1 łyżeczka suchych płatków róży
  • Kilka suchych owoców dzikiej róży
  • 3 filiżanki wrzącej wody + wrzątek do wyparzenia herbaty

 

Sposób przygotowania:

Herbata różana:
Czajniczek do parzenia herbaty wyparzyć wrząca wodą . Wsypać herbatę , płatki róży i owoce dzikiej róży. Czajniczek postawić na podgrzewaczu i ogrzewać suchą herbatę w czajniczku przez 2 minuty . Skropić herbatę wrzątkiem ( 2 łyżki wody ) i zostawić na czajniku lub podgrzewaczu na 3 minuty. Wlać 1 filiżankę wrzątku i trzymać na podgrzewaczu 5 minut .Dolać resztę wrzącej wody ( 2 filiżanki ) i ponownie pozostawić na podgrzewaczu na 5 minut .
Wyparzyć filiżanki wrzątkiem i w ciepłe rozlewać herbatę.
Najlepiej smakuje lekko osłodzona miodem .

Tagi:

podgrzewacz