Kawa latte

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Kawę latte przygotować w ekspresie przelewowym, kafetierce lub filterku ręcznym, z zachowaniem proporcji 2 czubate łyżeczki kawy...

Kawa latte

Składniki:

Kawa latte

 

  • 50 ml (1/4 szklanki) naparu kawy palonej Tchibo Exclusive,
  • 100 ml (1/2 szklanki) mleka,
  • czekolada w proszku (do posypania)

Sposób przygotowania:

Kawa latte
Kawę przygotować w ekspresie przelewowym, kafetierce lub filterku ręcznym, z zachowaniem proporcji 2 czubate łyżeczki kawy na 1 małą filiżankę (50 ml). Mleko podgrzać do temperatury ok. 60°C i spienić przy użyciu ręcznego ubijaka do mleka. Do wysokiej szklanki wlać podgrzane mleko, tak aby zajmowało 2/3 objętości, następnie delikatnie wlać kawę, tak aby powstały warstwy mleka i kawy. Na wierzch nałożyć piankę z mleka i posypać czekoladą w proszku.



Tagi:

kawa czekolada