Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Kiślogalaretka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

pyszny deserek z owocami w środku

Kiślogalaretka

Składniki:

Kiślogalaretka

 

  • 2 szklanki świeżych owoców (truskawki, maliny itp)
  • ok. 5 łyżek cukru (zależy od kwasności owoców)
  • troche wody
  • galaretka o takim smaku jakim sa owoce

Sposób przygotowania:

Kiślogalaretka
owoce miksujemy lub dokładnie rozdrabniamy razem z cukrem, dolewamy tyle wody, aby wraz z owocami wyszło 0,5 litra. Stawiamy na ogien, po zagotowaniu, zdejmujemy na bok i wsypujemy galarteke. Mieszamy aż sie całkowicie rozpusci. Deserek przelewamy do pucharków, można podawac z bitą śmietaną lub świeżymi owocami

mozna również urzyc owoców mrożonych, pamietajac aby po rozpuszczeniu ich nie bylo wiecej niz 0,5 litra (im wiecej wody tym rzadszy deserek)