marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Koktajl jeżynowy na kefirze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Koktajle lubię od zawsze,przede wszystkim truskawkowe i z owocami leśnymi jak jagodowe i malinowe. Dziś będzie koktajl z jeżyn.

Koktajl jeżynowy na kefirze

Składniki:

Koktajl jeżynowy na kefirze

 

  • 2 l.kefiru,
  • 80 g.jeżyn,
  • cukier puder.

Sposób przygotowania:

Koktajl jeżynowy na kefirze
Jeżyny oczyścić i opłukać na sitku wodą bieżącą i wsypać do miksera z komorą, zasypać dwiema łyżkami cukru pudru oraz zalać kefirem. Miksować przez 5-6 min. Przelać napój do szklaneczek na koktajle i podawać od razu. Napój uchodzi zalekkostrawny i dietetyczny. Jeśli się nie ma świeżych owoców,można kupić mrożone lub w sezonie nazbierać i zamrozić.