kupiska

kupiska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Koktajl jeżynowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Koktajl z odrobina alkoholu.

Koktajl jeżynowy.

Składniki:

Koktajl jeżynowy.

 

  • 1,5 szklanki jeżyn
  • ćwierć szklanki rumu
  • 2 stołowe łyżki białego cukru
  • 2 goździki

 

 

Sposób przygotowania:

Koktajl jeżynowy.
Jeżyny dokładnie myjemy. Umyte jeżyny wsypujemy do miksera,Do jeżyn wlewamy ćwierć szklanki rumu I 2 stołowe łyżki cukru pudru i 2 goździki.Wszystkie składniki miksujemy.Zmiksowane jeżyny przecedzić przez sito. Przecedzone wlać do ozdobnych szklanek. Dodać słomkę.Koktajl schłodzić w lodówce.