WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1960]

Koktajl truskawko-arbuzowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lekki, orzeźwiający, niezbyt słodki koktajl na bazie świeżych truskawek i arbuza, z serkiem homogenizowanym.

Koktajl truskawko-arbuzowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Koktajl truskawko-arbuzowy

 

Sposób przygotowania:

Koktajl truskawko-arbuzowy

ETAP 1:

Truskawki umyć, odciąć szypułki. Truskawki pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do blendera. Z arbuza odciąć skórę a miąższ pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do truskawek. Skropić owoce sokiem z limonki. Dodać serek homogenizowany waniliowy.

Wszystko zmiksować na jednolity koktajl. Gotowy koktajl przelać do jednej dużej szklanki lub dwóch mniejszych. Podawać od razu po przygotowaniu.

Koktajl truskawko-arbuzowy
Koktajl truskawkowo-arbuzowy w trakcie miksowania
Koktajl truskawko-arbuzowy
Serek homogenizowany waniliowy dodany do owoców
Koktajl truskawko-arbuzowy
Pokrojony na kawałki arbuz dodany do truskawek
Koktajl truskawko-arbuzowy
Pokrojone truskawki wrzucone do blendera.