Sposób przygotowania:
Papryka marynowana według mojego przepisu
Czerwoną paprykę dokładnie myjemy,oczyszczamy z gniazd nasiennych.
Następnie kroimy w różnej wielkości kawałki.
Słoiki wyparzyć w gorącej wodzie.
Zalewa;
Wodę zagotować z octem, cukrem i solą.
Do każdego słoika powkładać przyprawy.
Paprykę zalać gotowaną wodą na 3 min, nie może być miękka.
Włożyć paprykę do słoików i zalać gorącą zalewą.
Na górę każdego słoika dodać po łyżeczce oleju.
Słoiki zakręcamy i obracamy do góry dnem.
Nie musimy pasteryzować, ale jeżeli ktoś chce to pasteryzujemy 15 min.
Następnie kroimy w różnej wielkości kawałki.
Słoiki wyparzyć w gorącej wodzie.
Zalewa;
Wodę zagotować z octem, cukrem i solą.
Do każdego słoika powkładać przyprawy.
Paprykę zalać gotowaną wodą na 3 min, nie może być miękka.
Włożyć paprykę do słoików i zalać gorącą zalewą.
Na górę każdego słoika dodać po łyżeczce oleju.
Słoiki zakręcamy i obracamy do góry dnem.
Nie musimy pasteryzować, ale jeżeli ktoś chce to pasteryzujemy 15 min.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Miło mi.;)