Sposób przygotowania:
Koktajl z truskawek i bananów
Banany obieramy ze skórki, tniemy na mniejsze kawałki, wrzucamy do wysokiego naczynia, wlewamy maślankę i blendujemy na gładką masę.
Tak przygotowany napój wlewamy do wysokich szklanek lub kieliszków na wino do 1/3 ich wysokości.
Truskawki myjemy i pozbawiamy szypułek. Dajemy je do wysokiego pojemnika, wlewamy maślankę i za pomocą blendera miksujemy, do otrzymania jednolitej konsystencji.
Tak przygotowany koktajl wlewamy do szklanek lub kieliszków, do których wcześniej nalaliśmy koktajl bananowy. Podajemy dobrze schłodzony.
Tak przygotowany napój wlewamy do wysokich szklanek lub kieliszków na wino do 1/3 ich wysokości.
Truskawki myjemy i pozbawiamy szypułek. Dajemy je do wysokiego pojemnika, wlewamy maślankę i za pomocą blendera miksujemy, do otrzymania jednolitej konsystencji.
Tak przygotowany koktajl wlewamy do szklanek lub kieliszków, do których wcześniej nalaliśmy koktajl bananowy. Podajemy dobrze schłodzony.