Sposób przygotowania:
Koktajl z truskawek i mrożonych czarnych porzeczek
Truskawki dokładnie myjemy i pozbawiamy szypułek. Kroimy na mniejsze kawałki przerzucamy do misy blendera wlewamy maślankę i miksujemy na gładką konsystencję.
Mrożoną czarną porzeczkę przerzucamy do wysokiego naczynia wlewamy maślankę i miksujemy, aż składniki się połączą. Można dodać cukier do smaku, bo masa będzie cierpka.
Do kieliszków lub szklanek nakładamy porcję zmrożonej masy porzeczkowej ( ja zrobiłam coś w rodzaju kopca) i wlewamy koktajl truskawkowy.
Podajemy od razu po przygotowaniu.
Mrożoną czarną porzeczkę przerzucamy do wysokiego naczynia wlewamy maślankę i miksujemy, aż składniki się połączą. Można dodać cukier do smaku, bo masa będzie cierpka.
Do kieliszków lub szklanek nakładamy porcję zmrożonej masy porzeczkowej ( ja zrobiłam coś w rodzaju kopca) i wlewamy koktajl truskawkowy.
Podajemy od razu po przygotowaniu.