Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Czerwony koktajl wieloowocowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszny koktajl z czerwonymi owocami.

Czerwony koktajl wieloowocowy

Składniki:

Czerwony koktajl wieloowocowy

 

 

 

 

 

 

  • 500 ml kefiru

 

  • opcjonalnie ksylitol, miód lub cukier

Sposób przygotowania:

Czerwony koktajl wieloowocowy
Owoce dokładnie płuczemy. Wiśnie drylujemy, truskawki pozbawiamy szypułek, a porzeczkę obrywamy z gałązek. Owoce miksujemy dokładnie wraz z płatkami owsianymi. Dodajemy kefir i ponownie miksujemy. W razie potrzeby słodzimy do smaku ksylitolem, miodem (np. akacjowym) lub cukrem. Koktajl podajemy od razu po przygotowaniu.