Asieczka

Asieczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Krem twarożkowo-owocowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Krem twarożkowo-owocowy mozna podawac z dodatkiem cukru waniliowego.

Krem twarożkowo-owocowy

Składniki:

Krem twarożkowo-owocowy

 

  • 4 porcje
  • 20 dag twarożku
  • 1-2 żółtka
  • Starta skórka z połowy cytryny
  • Garść owoców jagodowych lub innych drobno pokrojonych (w zimie możemy dodać trochę rodzynek)

 

Sposób przygotowania:

Krem twarożkowo-owocowy
Twarożek mieszamy z żółtkami, dodajemy startą skórkę z cytryny i owoce. Na końcu ostrożnie mieszamy krem z pianą z białek. Jeśli potrafimy delektować się naturalnym smakiem owoców, podajemy krem bez dodatku cukru. Możemy też mieszać żółtka z małą ilością miodu i dopiero potem z twarożkiem.