Sposób przygotowania:
Lasagne truskawkowaETAP 1:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Wykładamy go na talerze, aby się nie posklejał.
ETAP 2:
Galaretkę przygotowujemy zgodnie z instrukcją umieszczoną na opakowaniu i odstawiamy ją, aby lekko przestygła.
ETAP 3:
Umyte i obrane z szypułek truskawki kroimy na mniejsze kawałki. Foremkę do ciasta (najlepiej do keksa) wyścielamy folią aluminiową. Kładziemy na spód pierwszy płat makaronu. Na niego układamy gęsto truskawki i zalewamy galaretką tak, aby zakryć wszystkie truskawki. Kładziemy kolejny płat makaronu i postępujemy jak przy poprzedniej warstwie, aż do wykorzystania wszystkich składników. Ostatnią warstwę powinien tworzyć makaron. Tak przygotowaną lasagne wstawiamy do lodówki, aby stężała galaretka.
LauraLaura
izek