Odp: co dzisiaj na śniadanie?
- Forum: co dzisiaj na śniadanie?
Lapcie,lapcie,nie bede sie sama chwalicale wyszly super,z suszonymi pomidorami i mozarella,nawet przepis wstawilam
Staż w Gotujmy: 5795 dni
Miasto: Bradford UK
Lapcie,lapcie,nie bede sie sama chwalicale wyszly super,z suszonymi pomidorami i mozarella,nawet przepis wstawilam
Zapiekanki
eli_555 napisał(a): A ja dzisiaj mam zupkę z kalarepki.
Pierwsze slysze,nigdy nie jadla
Pyza napisał(a): Anula napisał(a): Pyza napisał(a): zapraszam na ciasto słonecznikowe! częstujcie się bo jest bardzo pyszne
Bardzo apetyczne te ciasto,czy wstawials juz gdzies przepis
nie...bo mam lenia na pisanie...jeśli nie wytrzymasz to może na p.w.
Wytrzymam,mam nadzieje ze na przyszla sobote yda Ci sie wstawic,bo tak myslalam,ze moze na niedziele bym upiekla
A ja dla odmiany zapraszam na prawdziwe azjatyckie slodkosci-jalaibi.
Pyza napisał(a): zapraszam na ciasto słonecznikowe! częstujcie się bo jest bardzo pyszne
Bardzo apetyczne te ciasto,czy wstawials juz gdzies przepis
U mnie powtorka z wczoraj-kotlety z pieczarkami chestnut w sosie z tych samych grzybkow,do tego ziemniaczki i mizeria.
Pyza napisał(a): jak ja mam wytłumaczyć co to jest "pańska skórka"?! pamiętam to właśnie z odpustów - to taki rodzaj cukierków, zazwyczaj białych albo biało-różowych, z pokrojonej na nieduże kawałki cukrowej, ciągnącej i klejącej się masy, zawinięte w kawałki pergaminu...strasznie słodkie i zaklejające buzię...taki smak z dzieciństwa
U nas panska skorke sprzedawali zawsze na Wszystkich Swietych pod cmentarzem, tradycyjnie co roku rodzice oczywiscie musieli mi kupic ten smakolyk ,z odpostow jej nie pamietam,ale to moze zalezy od rejonu kraju.
msewka napisał(a): Anula napisał(a): Ja jestem w trakcie pichcenia mielone w sosie z pieczarek chestnut(pieczarki kasztanowate) i do tego brokuly i kalafiorek.Brokuly i kalafior gotowe,sosik jeszcze dochodzi.
Anula, co to za sosik? Ja podaję podobnie ale z sosem czosnkowym na zimno.A Ty jak serwujesz?
Sosik jest do mielonych,a kalafior i brokuly podaje w tym wypadku na cieplo zamiast surowki jako dodatek do obiadu.Choc najlepiej mi smakuja jako przekaska,maczane w majonezie.
Wpadlam i ja na szybkiego drinka bo jeszcze w kuchni siedze