Kasza perłowa z grochem - Głazatka - komentarze

Groch namoczyć w zimnej wodzie na 3-4 godz. Oddzielnie ugotować na gęsto kaszę...

Cały przepis: Kasza perłowa z grochem - Głazatka

Grzyby w śmietanie - komentarze

Grzyby w śmietanie to idealny dodatek do kopytek, ziemniaków oraz klusek śląskich. Zobacz przepis na grzyby w śmietanie....

Cały przepis: Grzyby w śmietanie

Smażone warzywa pachnące Indiami - komentarze

W woku rozpuścić masło, dodać pastę curry, piklie z czosnku, imbir, wlać sos sojowy....

Cały przepis: Smażone warzywa pachnące Indiami

Sałatka z żółtym serem i kukurydzą - komentarze

Liście sałaty umyć, osuszyć. Kukurydzę osączyć z zalewy. Szynkę pokroić w...

Cały przepis: Sałatka z żółtym serem i kukurydzą

Ayam goreng jawa - Smażony kurczak (Jawa) - komentarze

Kurczaka umyć, osuszyć i podzielić na porcje. Kolendrę wsypać do miseczki, wymieszać...

Cały przepis: Ayam goreng jawa - Smażony kurczak (Jawa)

Rafaello - komentarze

3 szklanki mleka zagotować z cukrami. W osobnym naczyniu 1 szklankę mleka,...

Cały przepis: Rafaello

Chłodnik z bazylii - komentarze

Pomidory, cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić. Ogórki obrać i usunąć...

Cały przepis: Chłodnik z bazylii

Aromatyczny barszcz czerwony (Żydowska) - komentarze

Buraki obrać, pokroić w plasterki i przełożyć do wielkiego słoika lub dużego...

Cały przepis: Aromatyczny barszcz czerwony (Żydowska)

Kluski leniwe II - komentarze

Twarożek przełożyć do miseczki, wbić jaja, rozmieszać drewnianą łyżką i...

Cały przepis: Kluski leniwe II

Pudding migdałowy - komentarze

W misie ucieramy masło, cukier i migdały, dodajemy po jednym 5 jaj, potem 5...

Cały przepis: Pudding migdałowy