Wołowina z kurkami - komentarze

Mięso umyć, pokroić w kostkę i posypać pieprzem, solą oraz papryką....

Cały przepis: Wołowina z kurkami

Ryż po turecku - komentarze

Zmierzyć 2,5 szkl rosołu, dodać sól, pieprz i zagotować. Ryż opłukać,...

Cały przepis: Ryż po turecku

Gulasz z wołowiny (Francja) - komentarze

Wołowinę umyć, osuszyć i pokroić w kostkę, a następnie posolić, popieprzyć i...

Cały przepis: Gulasz z wołowiny (Francja)

Strucla złocista - komentarze

Z ciepłego mleka, łyżeczki cukru, łyżki mąki i drożdży przygotować rozczyn i...

Cały przepis: Strucla złocista

Koreczki ateńskie - komentarze

Ser feta oprószyć ziołami prowansalskimi i odstawić do lodówki, by się...

Cały przepis: Koreczki ateńskie

Surówka z kiszonych ogórków - komentarze

Do pokrojonych w kostkę ogórków i cebuli dodać olej i pieprz. Dokładnie wymieszać...

Cały przepis: Surówka z kiszonych ogórków

Ciasto z czereśniami - komentarze

Umyte czereśnie wydrylować, posypać cukrem, odstawić na 30 minut. Jajka ubić na jednolitą...

Cały przepis: Ciasto z czereśniami

Sałata a la Dumas - komentarze

Z ugotowanego na twardo jajka oddzielić żółtko, dokładnie rozetrzeć je w...

Cały przepis: Sałata a la Dumas

Surówka z białej kapusty 1 - komentarze

Morele i figi umyć, zalać gorącą, prze­gotowaną wodą, po kilku minutach odcedzić....

Cały przepis: Surówka z białej kapusty 1