Czulent z fasolą - komentarze

Fasolę moczyć całą noc w wodzie z ziarnami kminku. Cebulę obrać, posiekać i...

Cały przepis: Czulent z fasolą

Omlet naturalny na parze - komentarze

Jajak umyć. Wylewać kolejno na miseczkę, potem zlać do miski, dodać mleko i szczyptę...

Cały przepis: Omlet naturalny na parze

Gicze cielęce wiosenne - komentarze

W garnku, na niewielkiej ilości tłuszczu obrumienić gicze ze wszystkich stron....

Cały przepis: Gicze cielęce wiosenne

Zupa cebulowa na szybko - komentarze

Cebulę obrać i pokroić na cienkie plastry, zrumienić na maśle na jasnozłoty kolor....

Cały przepis: Zupa cebulowa na szybko

Panga w sosie cytrynowym - komentarze

Rybę osuszyć i pokroić w poprzek w plastry. Każdy kawałek posypać z obu stron...

Cały przepis: Panga w sosie cytrynowym

Zupa fasolowa z rozmarynem - komentarze

Fasolę moczyć w wodzie kilka godzin. Cebulę i czosnek obrać i drobnmo posiekać. Bulwę...

Cały przepis: Zupa fasolowa z rozmarynem

Pizza z papryką - komentarze

150 g mąki żytniej

150 g mąki pszennej

1/8 l letniej wody

3 łyżki oliwy

30 g...

Cały przepis: Pizza z papryką

Jaja zapiekane w sosie beszamelowym - komentarze

Jaja ugotować na twardo, ochłodzić, obrać, podzielić na połówki. Stopić tłuszcz......

Cały przepis: Jaja zapiekane w sosie beszamelowym

Babeczki ryżowe - komentarze

Ryż opłukać. Zagotować cztery i pół szklanki wody, posolić. Wrzucić ryż,...

Cały przepis: Babeczki ryżowe

Królewska Złota Tarta OrzechowoKarmelowa - komentarze

Używamy albo z prawdziwego złota (dostępne w sklepach dla plastyków np. na Mazowieckiej w Warszawie), albo nieprawdziwego złota, czyli......

Cały przepis: Królewska Złota Tarta OrzechowoKarmelowa