Zapiekanka starokawalerska - komentarze

Ziemniaki obrać i pokroić w plasterki, groszek odcedzić z zalewy, parówki...

Cały przepis: Zapiekanka starokawalerska

Papryka faszerowana bryndzą - komentarze

Z umytej papryki wydrążyć nasiona, strąki opłukać i osuszyć. Bryndzę wymieszać z...

Cały przepis: Papryka faszerowana bryndzą

Ziemniaki pieczone z serem - komentarze

Umyć ziemniaki, obrać, opłukać, ponadkrawać w plasterki tak, aby się nie...

Cały przepis: Ziemniaki pieczone z serem

Omlet z małżami i szparagami - komentarze

Jaja wybić na talerz, dodać sól i pieprz, starannie roztrzepać widelcem. Na patelni...

Cały przepis: Omlet z małżami i szparagami

Jagnięcina w sosie pomarańczowo-imbirowym - komentarze

Mięso umyć pod bieżącą wodą, oczyścić z błon i tłuszczu, osuszyć. Pokroić w...

Cały przepis: Jagnięcina w sosie pomarańczowo-imbirowym

Surówka z płatków owsianych - komentarze

Surowe płatki owsiane zalać ciepłym mlekiem na 30 minut, aby napęczniały, po czym...

Cały przepis: Surówka z płatków owsianych

Bakłażany po prowansalsku - komentarze

Bakłażany umyć, sciąć czubki od strony szypułki, obrać, przekrajać wzdłuż na...

Cały przepis: Bakłażany po prowansalsku

Polędwica duszona z ziołami (Gruzja) - komentarze

Polędwicę umyć, oczyścić z błon, osuszyć, natrzeć czosnkiem, skropić olejem. Na...

Cały przepis: Polędwica duszona z ziołami (Gruzja)

Sałatka z pomarańczy i oliwek - komentarze

Pomarańcze obrać, usunąć białą skórkę, a miąższ pokroić w dość cienkie...

Cały przepis: Sałatka z pomarańczy i oliwek

Tołma z liści winorośli (Gruzja) - komentarze

Tołma z liści winorośli: Młode liście winorośli umyć, wrzucić na 2-3 minuty do osolonego wrzątku. Osączyć i...

Cały przepis: Tołma z liści winorośli (Gruzja)