Tort hiszpański - komentarze

Kremówkę ubić, dodać pod koniec cukier puder, cukier waniliowy i pokrajaną...

Cały przepis: Tort hiszpański

Miętus duszony z pieczarkami (Francja) - komentarze

Pokrajać rybę na równe dzwonka. Boczek w kostkę. Włożyć boczek do rondla,...

Cały przepis: Miętus duszony z pieczarkami (Francja)

Karmelowy deser - komentarze

Budyń przyrządzić według przepisu na opakowaniu, wystudzić. Schłodzoną...

Cały przepis: Karmelowy deser

Boeuf Strogonow wg hgg - komentarze

Boeuf Strogonow : osuszoną polędwicę pokroić w cienkie paseczki, skropić sokiem z cytryny i...

Cały przepis: Boeuf Strogonow wg hgg

Uśmiech Afrodyty - komentarze

Migdały posiekać i przypiec delikatnie na poatelni. Jogurt wymieszać z miodem,...

Cały przepis: Uśmiech Afrodyty

Schab z sezamem - komentarze

Mięso oprószyć solą, zielem angielskim i cynamonem. Odstawić na kilka godzin....

Cały przepis: Schab z sezamem

Królik z cebulą (Francja) - komentarze

Pokrajaną cebulę dusić w oleju bardzo wolno stale mieszając przez ok 30 minut. Uważać...

Cały przepis: Królik z cebulą (Francja)

Duszone żołądki na ostro - komentarze

Żołądki oczyścić, umyć, włozyć do sitka i przelać wrzątkiem kilka razy. Cebulę...

Cały przepis: Duszone żołądki na ostro

Kalafior markiz - komentarze

kalafior oczyścić, opłukać w zakwaszonej octem wodzie. Następnie włożyć do...

Cały przepis: Kalafior markiz

Jagnięcina pieczona w makaronie - komentarze

Mięso umyć, pociąć na duże kawałki. Doprawić solą i pieprzem. Ułożyć w...

Cały przepis: Jagnięcina pieczona w makaronie