Blińczyki owsiane (Białoruś) - komentarze

Płatki owsiane włozyć do rondla, zalać wodą, poczekać aż się zakiszą, następnie...

Cały przepis: Blińczyki owsiane (Białoruś)

Karp w piwie - komentarze

Karpia sprawić, pokroić na dzwonka, posolić, popieprzyć i obsmażyć. Ułożyć w...

Cały przepis: Karp w piwie

Polędwica wieprzowa z serem mozzarella - komentarze

Z polędwicy odkrawamy cieńszą część, wybieramy środkową część, kroimy na dwa...

Cały przepis: Polędwica wieprzowa z serem mozzarella

Biteczki z grzybów - komentarze

Świeże grzyby (najlepiej maślaki) przebrać, oczyścić, umyć, po czym włożyć do...

Cały przepis: Biteczki z grzybów

Sałatka sycylijska - komentarze

Obrać 3 pomarańcze, usunąć pestki, miąższ pokroić w kostkę. Wszystkie składniki sosu......

Cały przepis: Sałatka sycylijska

Pieczeń wołowa po huzarsku (Rosja) - komentarze

Wołowinę obsmażyć ze wszystkich stron na ostrym ogniu (lub na ruszcie). Zrobić...

Cały przepis: Pieczeń wołowa po huzarsku (Rosja)

Lin a la Monatowa - komentarze

Rybę oczyścić, posolić, pokrajac na porcje, obtoczyć w mące, obsmażyć dobrze...

Cały przepis: Lin a la Monatowa

Bitki wołowe z papryką i cebulą - komentarze

Mięso pokroić na plastry, zbić tłuczkiem, obtoczyć w mące. Obsmażyć z obu stron na patelni......

Cały przepis: Bitki wołowe z papryką i cebulą

Spaghetti - komentarze

Pomidory umyć, pokroić, wycinając nasady ogonków. Cebulę i czosnek obrać, opłukać, po­siekać......

Cały przepis: Spaghetti

Jagnię Abla - komentarze

Czosnek rozetrzeć z solą, natrzeć mięso, posypać pieprzem, odstawić na kilka godzin....

Cały przepis: Jagnię Abla