Żur na skrzydełku - komentarze

Z oczyszczonej włoszczyzny i skrzydełka ugotować niepełny litr wywaru. Przecedzić,...

Cały przepis: Żur na skrzydełku

Omlet specjalny z ziołami - komentarze

Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na niezbyt sztywną pianę. Zółtka...

Cały przepis: Omlet specjalny z ziołami

Krewetkowe jajka na twardo - komentarze

Jajka przekroić wzdłuż na połówki, wydrążyć i drobno posiekać...

Cały przepis: Krewetkowe jajka na twardo

Szpinak konkwistadora (Meksyk) - komentarze

garść świeżego szpianku
4 plastry wędzonego boczku
1/2 szkl orzeszków...

Cały przepis: Szpinak konkwistadora (Meksyk)

Jajka faszerowane grzybami - komentarze

Ugotowane na twardo jajka obrać, po czym ściąć nożem szerszy koniec i wyjąć...

Cały przepis: Jajka faszerowane grzybami

Kwas buraczany 3 - komentarze

Kwas buraczany : Buraki umyć starannie szczotką, opłukać, obrać; zetrzeć na tarce z dużymi otworami,...

Cały przepis: Kwas buraczany 3

Sałatka serowa - komentarze

Cebulę oczyścić i obrać z zeschłych łupin, następnie bardzo drobno posiekać. ...

Cały przepis: Sałatka serowa

Ciasto drożdżowe ekspresowe - komentarze

Drożdże utrzeć z łyżeczką cukru, dodać roztopione masło oraz pozostałe...

Cały przepis: Ciasto drożdżowe ekspresowe

Roladki z bekonu w liściach kapusty - komentarze

Dużą, luźno zwiniętą główkę kapusty włoskiej obgotować, następnie...

Cały przepis: Roladki z bekonu w liściach kapusty

Dorsz pachnący czosnkiem - komentarze

Kawałki dorsza ułożyć w natłuszczonej brytfannie, przykryć wiórkami...

Cały przepis: Dorsz pachnący czosnkiem