Surówka z jeżyn - komentarze

Surówka z jeżyn Justyny z Krosna...

Cały przepis: Surówka z jeżyn

Sznycle cielęce a la Valdostana - komentarze

Drobno posiekaną szlotkę przesmażyć na ok 50 g masła, dorzucić wypłukane kapelusze...

Cały przepis: Sznycle cielęce a la Valdostana

Zupa winna z grzankami - komentarze

Zimny bulion i wino wlać do garnka, wymieszać. Stale mieszając, wlewać śmietanę i...

Cały przepis: Zupa winna z grzankami

Pizza neapolitańska - komentarze

Mąkę przesiać przez sito na stolnicę. Drożdże rozprowadzić ciepłą wodą,...

Cały przepis: Pizza neapolitańska

Zupa ziołowa - komentarze

Obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i drobno posiekaną cebulę zalać wcześniej...

Cały przepis: Zupa ziołowa

Gruszki w polewie czekoladowej - komentarze

Gruszki obrać ze skórki (nie odcinać ogonków), a następnie od strony czubka...

Cały przepis: Gruszki w polewie czekoladowej

Paella (Hiszpania) - komentarze

W garnuszku zagotować ½ szklanki bulionu, dodać szafran, wymieszać, zdjąć z...

Cały przepis: Paella (Hiszpania)

Pizza z pomidorami i żółtym serem - komentarze

Mąkę przesiać do miski, dodać rozkruszone drożdże, 1/2 szklanki wody, szczyptę...

Cały przepis: Pizza z pomidorami i żółtym serem

Kapusta faszerowana - komentarze

Z oczyszczonej główki kapusty średnich rozmiarów wyciąć głąb, a...

Cały przepis: Kapusta faszerowana

Sałatka kalafiorowa - komentarze

Każde z warzyw - groszek i kalafior ugotować w oddzielnych naczyniach, w lekko osolonej...

Cały przepis: Sałatka kalafiorowa