Fondue normandzkie - komentarze

Ser zetrzeć na tarce. W kociołku do fondue lub żaroodpornym naczyniu podgrzać wino....

Cały przepis: Fondue normandzkie

Pieczeń cielęca na dziko - komentarze

Umyte mięso natrzeć solą, pieprzem, czosnkiem i jałow­cem, ułożyć w kamiennym...

Cały przepis: Pieczeń cielęca na dziko

Kurczak lub wołownia z kalafiorem (Wietnam) - komentarze

Przykryć filety z kurczaka folią i zbić aż będą cienkie. Pokroić w cienkie paseczki....

Cały przepis: Kurczak lub wołownia z kalafiorem (Wietnam)

Przepiórka pieczona - komentarze

Przepiórki oskubać i wypatroszyć. Dokładnie umyć i wysuszyć. Tuszki natrzeć...

Cały przepis: Przepiórka pieczona

Nadziewane naleśniki bue (Wietnam) - komentarze

Zmiksować mąkę ryżową, mleczko kokosowe, jajka i sól aż powstanie rzadkie ciasto... ...

Cały przepis: Nadziewane naleśniki bue (Wietnam)

Zupa ziemniaczano-porowa z sezamem - komentarze

Ziemniaki ugotować w łupinach. Czosnek i cebulę obrać i drobno posiekać, pory pokroić...

Cały przepis: Zupa ziemniaczano-porowa z sezamem

Sałatka z makaronu 1 - komentarze

Ugotować makaron w osolonej wodzie, ostudzić. Wymieszać olej, ocet i sok z cytryny....

Cały przepis: Sałatka z makaronu 1

Ciecierzyca z papryką (Indie) - komentarze

Ciecierzycę namoczyć i pozostawić na noc. Następnego dnia ugotować do miękkości,...

Cały przepis: Ciecierzyca z papryką (Indie)

surowka z kapusty pekinskiej - komentarze

kapuste pekinska kroimy drobno wkrajamy ogorek kiszony do smaku jak kto lubi......

Cały przepis: surowka z kapusty pekinskiej